Op weg naar het einde. Dag 16: naar Mansilla de las Mulas, 18.9 km

Vandaag begon héél anders dan gister, het was droog en het was helder, als op een mooie winterdag waarop je de schaatsen zou willen onderbinden . We aten eerst de lékkerste tostada van deze hele Camino en stapten al weer snel verder op hetzelfde pad als gister. De regenplassen waren door de dorstige grond op- en weggezogen, zodat we makkelijk over de droge grindpaden liepen.

Je zou denken dat de eentonigheid van dat eindeloos lange pad langs de weg stierlijk vervelend zou zijn, maar gek genoeg heb ik me helemáál niet verveeld vandaag. Ik had heerlijk droge voeten (de kranten en de warme radiator hadden de schoenen helemaal droog gekregen!), warme handen met mijn handschoentjes aan, tintelend koude oren en zichtbare wolkjes adem uit mijn mond. De cadans van mijn stokken en elke tien meter een boom (het moeten er honderden zijn geweest!) brachten me in een heerlijk ritme.

Halverwege had de zon zóveel kracht dat we zelfs op een terrasje konden neerstrijken voor heerlijke koffie, een empenada én een geweldige appeltaart!

We ontdekten dat we niet meer alléén onderweg waren nu we op de Camino Francés zijn, want de albergue die we hadden uitgekozen was al vol! Een private herberg was gesloten maar vermeldde wel een telefoonnummer op de deur. De dame kwam naar ons toe en opende de herberg alsnog voor ons en zo hadden we uiteindelijk 14 stapelbedden voor onszelf!

De kachel is hier uit, maar er zijn voldoende dekens, dus dat móet wel gaan lukken vannacht.

Morgen de laatste dag!

3 gedachtes over “Op weg naar het einde. Dag 16: naar Mansilla de las Mulas, 18.9 km

  1. Van insmeren met zonnebrand en zuinig zijn met water tot handschoenen aan en wolkjes uit de mond: wat een contrasten deze Camino.

    Op weg naar het einde. Benieuwd hoeveel bloglezers bij deze titel meteen aan een ander geschrift denken. 

    Staat er morgen aan het eind van de etappe wel een bepaald markeringspunt op jullie te wachten. Misschien geen kathedraal, maar misschien toch wel een geinige kerk?

    Maak er een mooie slotdag van met z’n allen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s